Брод ударио у мост на Дунаву, затворен гранични прелаз између Србије и Хрватске

СРНА
Брод ударио у мост на Дунаву, затворен гранични прелаз између Србије и Хрватске

БЕОГРАД, - Румунски брод "Антонија", који је гурао баржу са 1.000 тона вјештачког ђубрива, протекле ноћи је ударио у носећи стуб моста на граничном прелазу Бачка Паланка, при чему је баржа са товаром потонула у Дунав.

НОВИ САД - Брод који је пловио из Аустрије ка Смедереву, ноћас је ударио о стуб моста код Бачке Паланке, а баржа коју је превозио је потонула, потврђено је Тањугу у Полицијској управи (ПУ) Нови Сад.

Како су казали, полиција је на лицу мјеста и тренутно се ради увиђај како би се утврдило како је до инцидента дошло.

Додали су да је брод који превозио баржу усидрен и оно што се сигурно зна је да нико од шест чланова посаде тога брода није повријеђен.

Полиција је саопштила да је сабораћај на граничном прелазу Илок ноћас затворен због потенцијалне опасности за возила, након што је теретни брод ударио у стуб моста Илок-Бачка Паланка.

 "Апелујемо на грађане који намеравају да пређу државну границу да користе алтернативне граничне прелазе", поручили су из полиције. Додају да су о овоме обавијештене надлежне службе Хрватске.

"Због потенцијалне опасности за безбједно саобраћање возила, насталој усљед удара теретног брода у стуб моста Илок-Бачка Паланка јутрос око 1,55, обустављен је саобраћај на граничном прелазу Илок. Брод је у надлежности власти Републике Србије који проводе увиђај пловидбеног инцидента", објавила је Полицијска управа вуковарско-сријемска, преноси Индеx.

Из полиције су такође апеловали на грађане који намјеравају прећи државну границу да користе алтернативне граничне прелазе.

Поједини медији пренијели су да је брод пловио под румунском заставом и гурао је баржу са 1.000 тона вјештачког ђубрива.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана