Брнабић:Од састанка са Путином зависи енергетска безбједност

Tанјуг
Foto: танјуг

БЕОГРАД- Премијерка Ана Брнабић поручила је данас да ће предстојећи састанак предсједника Србије Александра Вучића са руским предсједником Владимиром Путином бити најважнији сусрет за нашу земљу у наредних неколико мјесеци, ако не и најбитнији у овој години.

Према најавама главна тема биће цена гаса, а Брнабић истиче да од тог састанка Србији зависи не само континуирана енергетска безбједност и сигурност, већ и конкурентност наше привреде. „Уколико председник Вучић успе да се избори да Србија добије повољнију цену гаса од осталих, онда то значи да ће наша конкурентност порасти тај дан. Биће изузетно тежак састанак“, нагласила је премијерка.

Она је рекла да се предсједник Вучић свакодневно припрема за тај сусрет и да се у овом тренутку „не бави ничим другим осим енергетиком“.

„Ако неко може тамо да се избори за добру цену, онда је то председник Вучић. То је таква одговорност“, оцијенила је Брнабић. Предсједник Србије најавио је да 24. новембра путује у Москву, гдје ће се дан касније састати са предсједником Русије Владимиром Путином.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана