Брнабић:Међународна заједница дала вјетар у леђа Куртију за катастрофу

Танјуг
Брнабић:Међународна заједница дала вјетар у леђа Куртију за катастрофу

БЕОГРАД - Предсједница Владе Србије Ана Брнабић оцијенила је да је премијеру привремених приштинских институција Аљбину Крутију, који је, како је нагласила, једини кривац за катастрофу која се десила на сјеверу Косова и Метохији, вјетар у леђа дао и изостанак реакција из ЕУ и САД на пријетње Србима које је изнио у Бриселу након одбијања плана за деескалацију.

-Ситуација у коју нас је Курти све довео али и ћутање међународне заједнице је катастрофално -рекла је Брнабић синоћ гостујући на ТВ Пинк.

Брнабић је додала да је свако ко је пажљиво слушао говор предсједника Србије Александра Вучића у УН, а поред тога што је он и на свим састанцима то причао, могао да чује да упозорава да је поптуно могуће и да је извјесно да до оваквог сукоба може да дође на Косову и Метохији.

Предсједник Србије је, подсјетила је она, у говору поменуо и да је Аљбин Курти након што је одбио предлог за деескалацију у Бриселу изашао пред једну од најважнијих институција и рекао да „Срби морају да пате и плате“.

- На то се нико није осврнуо, нико ни из ЕУ ни из САД. Нико ништа није рекао када Курти из Брисела претио Србима да ће патити и платити. За мене је то ветар у леђа - навела је предсједница Владе Србије.

Страшно је и то, како је додала, да Куртију дате "карт бланш" да побије све, под изговором да је ријеч о терористима.

-Ти си рекао да су терористи, уђи тамо све их побиј, Кфор ћути, да не идем даље ако ћемо тако за Куртија су сви Срби терористи, да ли то значи да их може све побити - запитала је Брнабићева.

Додала да је председник у свом говору упозорио на пузајуће етничко чишћење и подсјетио на сав терор који Срби свкодневно трпе на КиМ од најмлађих до најстаријих - и ником ништа.

-Свакако је једини кривац за све је Аљбин Курти и то је његов животни сан. Све ће урадити да испровоцира сукобе, али му то неко дозвољава - рекла је она.

На питање шта очекује, каже да не зна да ли је добро за државу да то прича сада јер, као што је председник рекао, наставиће да разговарају да би нашли најбоље рјешење.

-То што се дешава у срцу Европе да дозовлите да имате последњи европски гето је страшно – истакла је Брнабићева.

Оцијенила је да је скандал и хибридни рат који се води против Србије, и из Србије и налгасила да те људе треба да је срамота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана