Брнабићева: Брутална лаж Аљбина Куртија

Срна
Брнабићева: Брутална лаж Аљбина Куртија

БЕОГРАД - Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је да је брутална лаж тврдња премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да су "паралелне структуре које контролише Србија" на сјеверу, коштале грађане и пореске обвезнике на Косову и Метохији 320 милиона евра због наводно неплаћених рачуна за струју и 17 милиона евра за водоснабдијевање од 1999. године.

"Ово је само један пример размера и смелости лажи Аљбина Куртија. Може ли се замислити у којој мери лаже о стварима које је теже проверити, а које су мање очигледне /и које су мање познате/ од овога? Брутално", написала је Брнабићева на Твитеру.

Она је подијелила објаву директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића, који је истакао да Аљбин Курти треба да нађе другачији изговор за то што му је каса празна и да престане да лаже и криминализује Србе.

"Две деценије Београд је финансијски подржавао потрошњу електричне енергије на северу Косова и Метохије и од новембра 2009. до децембра 2020. године за те намене смо издвојили 171 милион евра. Зато нека Курти нађе другачији изговор за то што му је каса празна и нека престане да лаже и криминализује Србе", поручио је Петковић на Твитеру.

Он је нагласио да је Приштина једина одговорна за неспровођење енергетске Мапе пута и не жели да додијели "Електросеверу" дистрибутивне услуге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана