Брнабић: Вучић у Бриселу успио да очува српске националне интересе

Танјуг
Брнабић: Вучић у Бриселу успио да очува српске националне интересе

БЕОГРАД- Предсједница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је предсједник Србије Александар Вучић у Бриселу успио да очува српске националне интересе и мир и стабилност.

Брнабић је, у својству повјеренице СНС за Београд, приликом посјете Општинском одбору те странке у Сурчину, казала да је за Србијом остала једна тешка недјеља, али да је резултирала трима важним стварима.

- Прва је да предсједник ништа није потписао, друга да је додатно учврстио став да је Заједница српских општина прва на дневном реду и да тај дио Бриселског споразума мора да се испуни и трећа су наше црвене линије, односно да нема признања Косова и столице у УН -  рекла је Брнабић.

Оцијенила је да је недјеља за нама обиловала "дезинформацијама, полуинфорнацијама и бруталним лажима, као и оркестрираном кампањом неких медија и политичке опозиције, која се без обзира на све идеолошке разлике удружили у лажима ".

- Бомбастично су најављивали да ће понедјељак бити дан "Д", да Вучић иде у Брисел да изда, да потпише, а десило се све супротно. Нити је потписао, нити је издао - рекла је Брнабић.

Додала је да су то потврдили у својим изјавама и готово сви албански политичари у Приштини који су казали да на дневном реду није међусобно признање, већ формирање ЗСО и поновила да је то за њих неприхватљиво.

- И портпарол ЕУ Петер Стано и Габријел Ескобар су потврдили да се не говори о међусобном признању, већ о нормализацији односа. То је оно што се стварно десило, али ми ни до краја ове недјеље нисмо чули - извини од оних који су најављивали дан "Д", позивали на немире и говорили да ће потписати - истакла је Брнабић.

Додала је да су "највећи критичари Вучића док су били на власти давали и оно што се од њих није тражило".

- Ако причамо, рецимо, о француском држављанин Милошу Јовановићу, који је рекао потписаће , јер сви знамо да је Вучић издајник, то говори неко ко има резервну државу, француски пасош и држављанство. Или Здравко Понош који има хрватски пасош - каже премијерка.

Она додаје да је исти Јовановић послије Брисела, како је рекла, казао да он никада није рекао да ће Вучић нешто потписати.

- Нећемо чути извињење за то али ми ћемо наставити да се боримо за Србију. Сигурна сам да ће Вучић државничком мудрости и умијећем, захваљујући којој данас имамо ЗСО око које се ломе копља, а које је он поставио још 2013. као тему, када нико није видио важност тога, моћи да сачува мир и стабилност и да наставимо са привлачењем инвестиција - казала је Брнабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана