Брнабић: Вучић ће дати све од себе да сачува мир, али неће дати српски народ на КиМ

Танјуг
Брнабић: Вучић ће дати све од себе да сачува мир, али неће дати српски народ на КиМ

БЕОГРАД- Предсједница Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је предсједник Александра Вучић одговоран и озбиљан човјек и да ће дати све од себе да сачува мир, али да неће дати српски народ на КиМ.

"Тешка је ситуација, свакако мучна, тешко је то гледати, а камоли трпети да сте припадник српског народа на Косову и Метохији. Дипломатија ради свој посао, Александар Вучић се бори, знаћемо ускоро шта нам је чинити", рекла је Брнабићева гостујући на Пинку поводом јучерашње најаве Вучића да ће држава изаћи са конкретним захтјевима и мјерама у наредна 72 сата због нових хапшења Срба на КиМ.

Рекла је да Приштина свакодневно демонстрира силу на КиМ према српском народу.

На питање може ли се зауставити тај терор Аљбина Куртина, Брнабићева је истакла да је сада свима јасно оно што смо понављали и причали толико пута, да је једини циљ Куртија да протјера све Србе са територија српске јужне покрајине, како би имао етнички чисто такозвано Косово, које је саставни дио Републике Србије у складу са међународним правом и Повељом Уједињених нација.

"Читав свет то види (шта се дешава на КиМ), као и сви у Србији. Видим да неки имају, као и неки НАТО лобисти, опет само речи хвале за Аљбина Куртија, али ја знам шта се све дешава и догађа у позадини, како се одвија та тешка и напорна дипломатска борба коју води председник Александар Вучић, наравно председник владе Милош Вучевић и сви релевантни људи у влади Републике Србије", рекла је Брнабићева.

Истакла је да је то тешка борба, али да сви морају да покушају да дају све од себе да сачувају мир.

"Али не можемо дати на наш народ и то је оно што је и Александар Вучић јуче јасно рекао. Ја, такође, са нестрпљењем очекујем и јавно обраћање председника Вучића и јасне смернице и за нас и за међународну заједницу како ћемо се даље постављати по овом питању", рекла је Брнабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана