Брнабић: Тадићу било лакше да преговара, јер нису имали чиме да му прете

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

БЕОГРАД - Премијерка Ана Брнабић поручила је данас да је бившем предсjеднику Борису Тадићу било лакше да преговара о Косову и Метохији, јер нису могли да му запрете повлачењем инвестиција, ни затварањем радних мjеста, а ни европским интеграцијама, јер то није ни постојало.

Брнабић је то навела на Твитеру реагујући на објаву профила Детектор лажи који је подијелио дио Тадићеве изјаве за Н1 уз којој тврди да је Александар Вучић урадио "1000 пута горе ствари од њега".

Детектор лажи изнад снимка објавио је и шта Вучић никада није урадио.

"Никада није помиловао Куртија 2001., дозволио погром Срба 2004., дозволио независност Косова 2008., није нас он укопао питањем Међународног суда  правде 2008., није он изместио преговоре из УН у Брисел 2011.", наводи у објави Детектор лажи.

Брнбић у својој објави указује да Тадићу нису могли да запријете повлачењем инвестиција, јер их није ни било,  ни затварањем радних мјеста, јер у "Тадић и екипа сами угасили преко 400.000 радних места",  ни европским интеграцијама, јер су почеле тек 2014.

"Нису могли ни тиме да ће Приштина прогласити независност, јер то је знао - па је послао Борка да замоли Американце да помере проглашење за после избора. Прича се да је, поред молбе да се само мало помери проглашење независности (да прођу избори)..", навела је Брнбић.

Она је додала да је Тадић замолио да му не забрањују да настави да се извињава Хрватској због етничког чишћења Срба и да су му рекли: "Ако ћутиш на проглашење независности Косова (а за које смо тајминг ускладили са тобом), ми ћемо ти дозволити да наставиш да се извињаваш Хрватској. Тако и би", констатовала је премијерка.

Бивши предсједник Србије и лидер СДС Борис Тадић оцијенио је за Н1 да послије синошњег обраћања Александра Вучића нема појашњења новог европског приједлога за рјешавање питања Косова.

Он тврди и да власт ништа није учинила да превенира садашњу ситуацију и притиске које Србија трпи по питању Косова, већ је само све прихватала, као и да су још потписивањем Кумановског споразума 1999. изгубљене надлежности државе на Косову, а да су Дачић и Вучић Бриселским споразумом "скршили последњу тачку нашег отпора када је у питању север и преговарачки процес".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана