Брнабић: Српска Влада ће помоћи српским студентима који су остали ван земље

Срна
Брнабић: Српска Влада ће помоћи српским студентима који су остали ван земље

БЕОГРАД - Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је да је Влада Србије дала упутство Министарству спољних послова Србије да ради интензивно на прављењу спискова српских студената који студирају у иностранству да би им помогла у ситуацији када због пандемије вируса корона и прекида комуникација не могу да се врате кући.

"Ми смо о томе разговарали и дали упутство Министарству спољних послова. Нека наши студенти буду у контакту са амбасадама Србије. Већ правимо спискове и гледаћемо како да организујемо авионе", рекла је Брнабићева на заједничкој конференцији за новинаре са предсједником Србије Александром Вучићем и стручњацима из области инфектологије.

Она је препоручила студентима да се јављају и преко сајта "Тачка повратка".

Брнабићева је овом приликом рекла да се Влади и надлежним институцијама јављају породице оних српских држављана који су протеклих дана као туристи отишли у Париз или на неку другу дестинацију и оптужују их због немогућности повратка њихових ближњих.

"То је ненормално. Не може држава да буде одговорна што су они на туристичком путовању у време пандемије", поручила је Брнабићева.

Предсједник Вучић је рекао да проблем за организовање повратка студената нису авиони већ чињеница да они више не могу да добију дозволу за слијетање на свјетске аеродроме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана