Брнабић: Србија захвална Русији због подршке

Srna
Foto: Tanjug

БЕОГРАД - Премијер Србије Ана Брнабић захвалила је данас министру здравља Руске Федерације Михаилу Мурашком за континуирану подршку и очување територијалног интегритета и суверенитета Србије.

Брнабићева је истакла да ће улагања у здравствени систем остати један од кључних приоритета Владе Србије, наводећи да ће подршка бити настављена, како у оквиру финансијске подршке, тако и улагања у иновације и дигитализацију овог система, објављено је на сајту Владе Србије.

Представљајући резултате које у здравственом сектору остварује Руска Федерација, Мурашко је истакао важност унапређења примарне здравствене заштите, подршке развоју иновација, као и дигитализације здравственог система који даје изузетне бенефите.

Мурашко је нагласио да су за прецизнију дијагностику и ефикасније лијечење пацијената неопходна улагања у производњу иновативних лијекова.

У оквиру дводневне посјете, са делегацијом Руске Федерације у Србији бораве и представници најзначајнијих здравствених институција ове земље: Федералне државне буџетске установе /ФДБУ/ "Национални медицински истраживачки центар радиологије /НМИЦ/, ФДБУ "НМИЦ онкологије Н.Н. Петров", Руске дјечије клиничке болнице, Руског националног истраживачког медицинског универзитета Н.И. Пирогов, "НМИЦ хирургије А. В. Вишњевскиј", установе за развој и међународно пословање "Русатом Хелткер" и Асоцијације руских фармацеутских произвођача.

Састанку је присуствовала министар здравља Србије Даница Грујучић, као и амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан Харченко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана