Брнабић: "Србија против насиља" ствара фашизам, СНС ће увек бити за глас народа

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Потпредсједница Главног одбора СНС Ана Брнабић изјавила је данас на конференцији за новинаре, поводом напада на двије активисткиње СНС, да "Србија против насиља" ствара фашизам и поручила да ће СНС увијек бити против тога и залагати се да прву и последњу ријеч има народ.

“То што они промовишу је фашизам. Српска напредна странка ће увек да се успротиви томе. И увек ће дићи глас против фашизма, а за слободну, самосталну, независну и победничку Србију, у којој прву и последњу реч има наш народ. Не ни Шидер, ни Шенах, ни Рот, ни Виола фон Крамон, ни нико од кога они сваки дан очекују помоћ”, нагласила је Брнабићева.

Истакла је да Ненад Митровић са листе Србија против насиља каже да, када се намножи много комараца, људи ставе мрежу за комарце. 

“Овде су се толико намножили комарци који сисају крв овом народу. Не постоји пасиван бојкот, морамо сви да се укључимо и да заштитимо. Ево, сви се укључили. Ево данас им се прикључио још један, напао је Славицу са леђа у центру града. Кад видите неког из Сомбора, некога са војвођанским нагласком или некога ко са падежима лоше барата, не можете а да се не питате шта ће он на Новом Београду”, рекла је Брнабићева, цитирајући Митровића.

Казала је да су опозициони медији директно стварали и подржавали стварање фашизма својим извјештавањем, као и атмосфере линча, бруталног насиља.

То је довело, додаје, да је једна жена била нападнута у недељу на Бановом брду, а друга данас у центру Београда, на Теразијама. 

Брнабић је изјавила да су активисткињу СНС Јелену Милосављевић напали Никола Ристић и Иван Бијелић, за које је рекла да су лажни студенти.

Како је рекла, Никола је познат по томе што је консултант њемачког медија Дојче веле.

Брнабић је рекла да су се они прославили тако што су, како је рекла, организовали насилне протесте испред Републичке изборне комисије и покушали да уђу у РИК са ножевима, палицама, хладним оружјем и да су у томе спријечени.

“Ако сте против Александра Вучића и СНС онда нема везе ни шта говорите, ни како се понашате, ни какав сте насилник, ни да ли сте љубитељ оружја”, рекла је она и указала да Проглас ни поједини медији нису осудили такво понашање.

Упитала је шта би се десило да су нападнути активисти опозиције, како би реаговала листа “Србија против насиља”, ПроГлас, Н1, Нова С, НИН, Време или Радар.

Брнабић је рекла да поједини медији пишу о пријетњама на друштвеним мрежама које су упућене предсједници НДНВ Ани Лалић за коју је навела да је изговорила, како је рекла, ужасне ствари о “војвођанској нацији”, наводећи да је на те пријетње реаговао чак и ОЕБС, али да та организација није реаговала када су пријетње упућивање представницима СНС и када је Аида Ћоровић изговорила страшне ствари о предсједнику Србије Александру Вучићу.

“Да ли је ОЕБС позвао медије и ове друге да то осуде? Није”, рекла је она.

Она је навела да, уколико желимо да радимо на смањену тензија и дијалогу, људи морају бити спремни и способни да осуде сваку врсту насиља према било коме.

Брнабић је рекла да њу и припаднике СНС-а овакви напади неће уплашити и да никада неће одустати ни устукнути. 

“Борили смо се за ову Србију 11 година, дали све од себе, свако на свој начин. Странка смо у којој су и Јелена и Славица једнако важне као ја. Због тога смо успешни. Ми смо у последњих 11 година више него дуплирали економски раст, створили више од 550.000 радних места. Незапосленост спустили са 26 одсто на девет одсто”, истакла је Брнабић.

Она је рекла да је СНС захвална Београђанима на указаном повјерењу и што су им у децембру у односу на изборе у априлу 2022. дали 20.000 гласова више.

“Београђани су нама указали много веће поверење на изборима у децембру 2023. године него у априлу 2022. и добили смо 20.000 више гласова и поред све те бруталне кампање, поред свих лажи, поред дехуманизације, увидели су резултате и гласали за листу 'Александар Вучић - Београд не сме да стане'“, рекла је Брнабић и нагласила да је СНС њихова породица и да зато многи дају све за њу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана