Брнабић: Срби на Космету су невјероватно храбри и биће заштићени

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

БЕОГРАД- Премијер Србије Ана Брнабић рекла је да је премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти у протеклом периоду повукао низ унилитералних потеза, што му пролази, али да то нема везе ни са какавом владавином права ни са процесом нормализације, због чега ће Србија уложити нови дипломатски напор да укаже на тежак живот Срба на Косову и Метохији.

Говорећи о томе да би Србија данас требало да упути захтјев УН за сазивање хитне сједнице, Брнабићева је указала на то да је Куртију једини циљ етнички чисто Косово и Метохије и стварање неподношљивих услова за Србе - да би их приморао на одлазак.

Брнабићева је за Телевизију "Пинк" рекла да су невјероватне храброст и упорност Срба на Косову и Метохији да тамо остану и одбране међународно право, те нагласила да Београд неће дозволити насиље и свим дипломатским средствима наставиће да осигурава њихов опстанак.

Премијер Србије је поручила да ставови Србије по кључним питањима остају непромијењени, односно Београд неће признати самопроглашено Косово, неће увести санкције Русији, неће прихватити да је у Сребреници почињен геноцид, те да Србија остаје војно неутрална.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана