Брнабић: Споразум - добра увертира за наставак дијалога у Бриселу

Срна
Брнабић: Споразум - добра увертира за наставак дијалога у Бриселу

БЕОГРАД - Предсједник Владе Србије Ана Брнабић изразила је задовољство због потписивања споразума у Вашингтону о нормализацији економских односа између Београда и Приштине, те оцијенила да је то добра увертира за наставак дијалога у Бриселу и да споразум на сваки начин даје другачији сигнал тим разговорима.

Она је оцијенила да су ово била два историјска дана, а никако два лака дана, те да је била у сталном контакту са предсједником Александром Вучићем и делегацијом Србије у Вашингтону.

“Овај споразум је доказ да смо успели да изградимо однос са америчком страном јер раније су они били спремни да слушају али да нас не чују, а то се сада променило и сада имамо саговорника који нас чује”, рекла је Брнабићева за ТВ “Пинк”.

Она је нагласила да се Србија у многим стварима са САД и даље не слаже, али да је као саговорници чују.

“Захваљујући огромном труду и искрености Александра Вучића, Србија сада има потпуно другачији имиџ и зна се да смо поуздан партнер”, рекла је Брнабићева.

Она је додала да би прије само неколико година као научна фантастика била оцијењена ситуација да у Вашингтону Србија жели да потпише споразум, а Приштина не.

Брнабићева је изразила наду да овај споразум отвара врата још бољим односима са САД, наводећи да је са амбасадором Гренелом разговарала о још неким стварима.

Као другу невјероватну ствар она је оцијенила ситуацију у којој је српска делегација потпуно спремна, легитиман и јак саговорник који зна шта жели и може да утиче на крајњи исход споразума.

“То је политика која одсликава све успехе Александра Вучића на међународној сцени и у међународној политици”, рекла је Брнабићева.

Она је навела да је сада делегација Приштине била та која касни, међусобно се свађа и тамо су на ивици пада Владе због такве ситуације.

“То је нешто што би пре десетак година била потпуно другачија слика”, оцијенила је Брнабићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана