Брнабић: СПН тражи ослобађање оних за које је тврдила да су убачени елементи

Танјуг
Брнабић: СПН тражи ослобађање оних за које је тврдила да су убачени елементи

БЕОГРАД,- Премијерка Србије Ана Брнабић поручила је вечерас да представници опозиције окупљени око коалиције "Србија против насиља" траже ослобађање "насилника" иако су претходно тврдили да је ријеч о "убаченим елементима".

"Овако иду њихове приче: Када су кренули са нападима на Стари двор, рекли су да људи имају право на бес. Када су видели да им то не иде у прилог, рекли су да су насилници 'убачени елементи. Вечерас иду до полиције да траже ослобађање тих 'убачених елемената'. И тако у круг", написала је Брнабићева на друштвеној мрежи X.

Коалиција "Србија против насиља" вечерас је поново организовала протест у центру Београда како би подржала опозиционе колеге који штрајкују глађу осам дана и поновила захтјеве који се односе на понављање избора. Јучерашње протесте обележили су нереди који су почели након што су демонстранти, предвођени лидерима СПН-а, направили прстен око Скупштине Београда и покушали да на силу уђу у зграду.

Демонстранти су поломили врата и више прозора на згради Скупштине Београда, бацали стаклене флаше, каменице и моткама разбијали врата. МУП је раније данас саопштио да је током ноћи због нереда процесуирано 38 особа, а да је осморо припадника полиције повређено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана