Брнабић: Случај позоришта Бошко Буха исполитизован, простор продат још 2009.

Tanjug
Foto: Arhiva

БЕОГРАД- Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је цијели случај дјечјег позоришта ''Бошко Буха" исполитизован и подсјетила да је простор позоришног фоајеа од 230 квадратних метара продат још 2009. године, прије доласка на власт СНС.

    "Добро је у овој читавој причи што смо нашим грађанима показали у коликој мери су тајкунски медији и одређени појединци спремни да манипулишу чињеницама и да пласирају дезинформације и лажи како би политички злоупотребили одређене људе", рекла је Брнабићева у изјави за ТВ "Пинк".
 
   "У овом случају су то глумци", додала је она.
    Према њеним речима, ''тајкунски медији'' су покушали да за ''случај позоришта Бошко Буха'' оптуже и предсједника Србије Александра Вучића.
    
''Ти исти медији су недавно објавили да Међународни суд треба да се позабави Вучићем зато што човек из Ниша каже да је Вучић преко неког свог кума је умешан у манипулације са техничким прегледима. Ако су спремни да тако нешто да кажу, њима није тешко ни да га оптуже за позориште'', рекла је Брнабић.

    Премијерка је показала наслове неких медија и оценила да они праве драму како би манипулисали грађанима.

    "Ако се информишете из тајкунских медија, видите наслове да 'Град хоће да затвори позориште за децу', да је то 'Насиље које власт спроводи над институцијама'. 'Аца Босанац је власник зграде позоришта, а простор фоајеа и сале позоришта у његове руке је доспео још 2017. године', 'Позориште продато у потаји испод цене', 'Бошко Буха завршио у рукама Пецонија и Аце Босанца док је Београдом управљао Синиша Мали'", навела је само неке Брнабићева.
    
Она је додала да је током данашњег дана дошло до врхунца "дивљања".
    
"Сада да вам кажем шта је истина. Донела сам све уговоре и споразуме. Истина је да је ово продато 2009. године. Дакле, 24. априла 2009. године је ово продато. Је л' тада Александар Вучић био на власти?! СНС?", упитала је премијерка. 
    
Према њеним ријечима, тада је направљен уговор о купопродаји на начин гдје се не прецизира гдје се тачно налази простор те зграде, и зато што је тако направљено, није се знало, биле су жалбе, а онда је након свега 2017. године то укњижено и разрешено. 
    
"Оно што је важно је да се то десило 2009. године. Дакле, ми са тим 'Нит' лук јели, нит' лук мирисали'. Само позориште никада није било предмет приватизације, ни реституције и одувек је било укњижено на Град Београд. Овде се ради о 230 квадрата фоајеа, што је опет проблем који треба да решимо. Хвала овим медијима који су нам објаснили шта се заиста десило, а то је да је тај простор продат, у њихово време, 2009. године испод цене", истакла је предсједница владе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана