Брнабић: Поштујем све декларације скупштине Србије

Срна
Брнабић: Поштујем све декларације скупштине Србије

БЕОГРАД/БРИСЕЛ - Премијер Србије Ана Брнабић рекла је да као премијер поштује све декларације које је усвојила Скупштина Србије, па тако и Декларацију о Сребреници из 2010. године.

"Све декларације које је усвојила Скупштина за мене су као председницу Владе обавезујуће", рекла је Брнабићева на београдском аеродрому, одговарајући на питања новинара о Сребреници.

Наводећи да је Народна скупштина законодавна власт и у свему изнад извршне власти, Брнабићева је нагласила да тако мора да се води оним што Скупштина каже и донесе.

У Декларацији о осуди злочина у Сребреници, коју је Скупштина Србије усвојила за вријеме власти предвођеном Демократском странком бившег предсједника Србије Бориса Тадића, осуђује се злочин над бошњачким становништвом Сребренице у јулу 1995. године, на начин утврђен пресудом Међународног суда правде и тражи и од осталих држава на простору бивше Југославије да на исти начин осуде злочине над српским народом.

Када је ријеч о дијалогу Београда и Приштине у Бриселу на техничком нивоу, Брнабићева је навела да све што је договорено мора и да се испоштује, пренијели су београдски медији.

"Сви споразуми, испреговарани и потписани морају да се поштују. Гарант Бриселског споразума је ЕУ, на том споразуму је и њихов потпис. То је почетак и крај тога", рекла је Брнабићева.

Премијер Србије данас је на београдском аеродрому "Никола Тесла" присуствовала представљању радова француског концесионара "Вансија" на овом аеродрому.

Она је рекла да је концесионар београдског аеродрома "Никола Тесла", компанија Ванси, 2019. године уложила у радове око 16 милиона евра, 2020. године мало више од 60 милиона евра, а ове је планирано више од 125 милиона евра.

"То после кризе изазване пандемијом вируса корона показује да је Србија донела добру одлуку о концесији", рекла је Брнабићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана