Брнабић: Полагањем заклетве у холу опозиција показала непоштовање према грађанима и Србији

Танјуг
Брнабић: Полагањем заклетве у холу опозиција показала непоштовање према грађанима и Србији

БЕОГРАД- Предсједница Владе Србије Ана Брнабић рекла је данас да је конституисање Народне скупштине један од најсвечанијих дана за сваку државу и да је дио опозиције који је положио заклетву у холу скупштине показао непоштовање према Србији и грађанима Србије.

"То је свечани дан у свакој нормалној земљи. Један од најсвечанијих - конституисање Народне скупштине. Народни посланици преузимају своје мандате и полажу заклетву свим грађанима Републике Србије. Зна се где је предвиђено место за ту заклетву. Пред својим народом, пред својом државом, пред државним симболима и заклињете се на Устав, грађанима и да ћете бранити ту земљу и њене интересе", рекла је Брнабић за ТВ Хепи.

Премијерка је додала да се први пут у историји Србије  десило да дио посланика потврди своје мандате ван скупштинске сале и у холу положи заклетву.

"Јел ви можете да замислите тај степен непоштовања. Чини ми се да нико у ствари не разуме степен непоштовања који су Ђиласова опозиција, Милош Јовановић и његове квази патриоте показали према овој држави и према свим грађанима ове државе. Да ли ви разумете да је то једнако као да одете у скупштински WЦ и поднесете заклетву", рекла је Брнабић.

Брнабић је оцијенила да је дио опозиције таквим понашањем рекао да их не занима држава Србија и грађани Србије.

"Они су заклетву положили пред Шолаковим медијима, не пред грађанима Србије. А сутра ће да поднесу у некој амбасади. Ја сам шокирана непоштовањем који су показали. Према грађанима, према држави, према националним симболима, према свему што представља ова држава и према свему што мора народном посланику бити свето", рекла је Брнабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана