Брнабић, Палмер: Унапређење сарадње са Америком један од спољнополитичких приоритета

Срна
Брнабић, Палмер: Унапређење сарадње са Америком један од спољнополитичких приоритета

БЕОГРАД - Премијер Србије Ана Брнабић истакла је у разговору са специјалним представником Стејт департмента за западни Балкан Метјуом Палмером да је један од спољнополитичких приоритета Србије унапређење свих области сарадње са САД.

Брнабићева и Палмер су путем видео-линка разговарали о билатералним односима, ситуацији у региону и дијалогу Београда и Приштине, као и економским односима и америчким инвестицијама у Србији, саопштено је из Владе Србије.

Говорећи о дијалогу Београда и Приштине, Брнабићева је нагласила да ће Београд остати посвећен дијалогу и спреман за његов наставак, али ће и даље инсистирати на потпуној имплементацији досадашњих споразума.

Палмер је рекао да очекује да ће убрзо услиједити наставак дијалога Београда и Приштине, наводећи да је компромис основа, не само дијалога, већ и будућег споразума двије стране.

Амерички званичник је истакао важност спровођења Бриселског споразума, оцјењујући да се не креће од почетка, већ да су многи сегменти споразума, који се односе на побољшање живота грађана, већ спроведени.

Палмер је навео да је превасходни интерес САД стабилност и безбједност региона западног Балкана и похвалио конструктивну улогу Србије у регионалним иницијативама попут “малог Шенгена”.

Саговорници су разговарали и о могућностима повећања економске сарадње и америчких инвестиција на српском тржишту, уз оцјену да су америчке компаније које већ послују у Србији задовољне постојећим условима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана