Брнабић: Ове године привредни раст 2,5 одсто

Срна
Брнабић: Ове године привредни раст 2,5 одсто

БЕОГРАД - Србија би ове године требало да достигне привредни раст од 2,5 одсто, контантовано је на сједници Савјета за координацију активности и мјера за раст бруто домаћег производа /БДП/, којом је предсједавала премијер Србије Ана Брнабић.

Брнабићева је указала да су индустрија, грађевинарство, пољопривреда и прерађивачка индустрија области које су кључне за остваривање привредног раста и које су оствариле велики напредак у трећем кварталу ове године.


Она је поручила да је важно наставити тренд привредног раста у трећем и четвртом кварталу, истакавши да је за динамику раста подједнако важан и туризам, саопштено је из Владе Србије.

Брнабићева је, говорећи о области туризма, истакла да ова привредна дјелатност биљежи значајан раст, који се прије свега огледа у већем броју страних туриста и нагласила да ова грана привреде има велики потренцијал за привредни раст.

На сједници је похваљен напредак који је остварен у грађевинарству и бржем издавању локацијских и грађевинских дозвола, што је од велике важности за капиталне пројекте и приватне инвестиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана