Брнабић: Околности успориле нову владу, назиру се контуре

Танјуг
Брнабић: Околности успориле нову владу, назиру се контуре

БЕОГРАД - Контуре нове владе се полако назиру, не сва рјешења и не комплетно, али биће персоналних промјена и промјена закона о министарствима, саопштила је данас премијерка Ана Брнабић.

Она је гостујући у Дневнику РТС-а такође рекла да ће бити гријања и демантовала поједине медије да нема довољно мазута.

Брнабић је истакла и да је, након говора предсједника Србије Александра Вучића у Уједињеним нацијама, јасно зашто Запад толико притиска да се дође до финалног договора о нормализацији односа Београда и Приштине.

Премијерка је рекла да формирање кабинета улази у октобар, али и да тренутна влада ради у најбољем интересу грађана.

"Када погледате какав је био септембар, јасно је што улази у октобар, све што смо имали са путовањима, председник у Њујорку, чување мира и безбедности услед провокација, и разговори у августу и септембру са Лајчаком и Ескобаром, стални састанци да сачувамо мир и стабилност, јер се данас сви за тај мир уздају у Србију, да буде фактор стабилности", рекла је Брнабић.

Према њеним ријечима, контуре владе се полако назиру, не сва рјешења и не комплетно, али биће промјена, и оних у оквиру закона о министарствима.

"Ја се надам да ће то бити прва половина октобра, али никад не знате шта ће вам доћи од обавеза", изјавила је Брнабић.

Она је потврдила да ће бити гријања и демантовала поједине медије да нема довољно мазута.

"Сад кад је све прошло што је било у септембру, сада иду са другим лажним вестима, као да ће струја поскупети за привреду на 120 евра по мегавату, то је лаж, сад је струја 95, ми то субвенционишемо, али тако ће остати", рекла је Брнабић.

Она је подсјетила да се у претходним годинама ишло на гасификацију Србије и да сада има мање топлана на мазут него у времену бивше власти.

"Тамо где је још увек мазут, ми смо га наручили и у робним резервама је, наручили смо додатних 30.000 тона да будемо безбедни", рекла је премијерка.

Брнабић је саопштила да је предсједник Вучић у говору на Генералној скупштини УН подсјетио на основне принципе међународног права, повељу УН која треба да гарантује мир у свијету и неповредивост територијалног интегритета.

Након говора Вучића, према Брнабић, јасно је зашто Запад толико инсистира и толико притиска да се дође до финалног договора о нормализацији односа између Београда и Приштине.

"Све што је председник Вучић синоћ рекао, све што је јасно истакао јесте тај камичак у њиховој ципели, а то је да све приче о територијалном интегритету Украјине, што се и ми у Србији слажемо, све то пада у воду када поменете Србију и када председник Вучић каже добро, а у чему је разлика између територијалног интегритета Украјине и Србије", рекла је премијерка Брнабић.

То је тај камичак у ципели који би да избаце, тако што ће ријешити то питање и више нећемо моћи да се позивамо повељу УН и да их подсјећамо на лицемјерје, рекла је премијерка.

"Они који нису поштовали територијални интегритет Србије добро су чули речи председника Вучића, а да ли ће нешто променити неће, али му неће опростити јер је рекао истину", навела је Брнабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана