Брнабић одговорила Куртију: Чекамо 10 година да Приштина уради свој дио посла

Танјуг
Брнабић одговорила Куртију: Чекамо 10 година да Приштина уради свој дио посла

БЕОГРАД- Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, изјавио је данас да оно што је договорено између Београда и Приштине треба да се у потпуности спроведе, без дjелимичне имплементације и кашњења. Њему је одговорила премијерка Србије Ана Брнабић, која је казала да чекају 10 година да Приштина уради свој дио посла.

- Провели смо посљедње двије године у Бриселу разговарајући о правно обавезујућем споразуму између Приштине и Београда. Високи представник ЕУ Жозеп Борељ је 18. марта у Охриду званично објавио договор. Оно што је договорено треба у потпуности да се спроведе. Без дјелимичне имплементације и без кашњења - навео је Курти на Твитеру, означавајући шефа европске дипломатије.

На то му је одговорила премијерка Србије Ана Брнабић.

- За три дана, 19. априла, биће тачно 10 година, цијела деценија, откако је потписан Бриселски споразум. Чекамо 10 година да Приштина уради свој дио посла, 10 година да буде основана Заједница српских општина. Урадите то - написала је Брнабићева, означавајући у објави изасланика ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана