Брнабић: Нећемо одузимати имовину руским компанијама

Танјуг
Foto: Taнјуг

БЕОГРАД - Премијерка Ана Брнабић поручила је данас да Србија руским компанијама у нашој земљи неће ништа одузимати нити национализовати њиову имовину већ да ће се руководити економским начелима и принципима, као и поштовањем приватног власниства и имовине, као и начелима међународног јавног права.

Она је на питање новинара да ли се разматра да неко српско предузеће преузме још неку руску фирму као што је АИК банка преузела Сбербанку у Србији, рекла да се тренутно не разматра ниједан други сценарио.

"Наша позиција је јасна и принципијелна и ми ћемо је бранити, а то је да признајемо и поштујемо територијални интегритет Украјине и сматрамо веома погрешним његово кршење.

Али и да није у нашем вилтаном интересу да уводимо санкције руским појединцима и компанијама и бранићемо ту позицију". Брнабић је изразила наду да ће дипломатија ипак да побиједи и да ова ситуација неће дуго трајати и да ће руске компаније моћи несметано да раде у Србији.

"Нећемо никада ништа одузимати и национализовати и руководићемо се основним економским начелима и принципима и поштовањем приватног власништва и имовине и начела међународног јавног права", поручила је она.

На питање да ли се са неким већ контактира око хуманитарне помоћи и пријема Украјинаца, што је најавио предсједник Вучић кроз рад специјалних тимова, премијерка је рекла да ће се влада на данашњој сједници бавити и питањем хуманитарне помоћи Украјини и да ће јавност бити обавјештена о томе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана