Брнабић: На Свјетском самиту српска влада представљена као једна од најиновативнијих

Срна
Брнабић: На Свјетском самиту српска влада представљена као једна од најиновативнијих

ДУБАИ - Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је да је српска влада на Свјетском самиту влада у Дубаију представљена као једна од најиновативнијих, да је једна од водећих о питању примјене вјештачке интелигенције.

Брнабићева је навела да је Србија данас једна од свега 11 земаља у свијету које су увеле вјештачку интелигенцију у основне и средње школе на националном нивоу.

"Наш циљ је да припремимо становништво за послове у будућности", рекла је Брнабићева и додала да су у Србији већ изграђена четири научно-технолошка парка, да је "Био4" кампус залог за будућност и да би требало да буде завршен до 2025. године.

Она је истакла да технологија даје младима прилике које никада прије нису имали.

"До нас је да редизајнирамо будућност, како бисмо изградили свет који ће више бити фер и у којем нико неће заостајати", истакла је Брнабићева.

Брнабићева је на панелу под називом "Одрживи развојни циљеви на дјелу", који је одржан у оквиру Свјетског самита влада, истакла три кључна изазова са којима се свет суочава, а као први је навела рат.

"Технологија може, ако сарађујемо и делимо искуства, створити добробит за све. Ако погледамо свих 17 одрживих развојних циљева, свих 17 могу бити достигнути уз паметну употребу технологије", рекла је Брнабићева.

Више од 20 предсједника, 250 министара, 10.000 званичника из влада широм свијета, бизнисмени, економисти, стручњаци из различитих области окупили су се у Дубаију како би размијенили искуства из различитих области.

Брнабићева је данас рекла новинарима да се нада да ће током ове године бити завршени преговори са УАЕ о споразуму о слободној трговини између двије земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана