Брнабић: Милановић изјавом о отетом Косову рекао истину

Танјуг
Брнабић: Милановић изјавом о отетом Косову рекао истину

БЕОГРАД- Премијерка Србије Ана Брнабић оцијенила је данас да је предсједник Хрватске Зоран Милановић, у недавној изјави да су Србији отети Косово и Метохија, изрекао чињеницу.

-Човек је све рекао како јесте. Косово и Метохија су отети на силу супротно међународном праву, супротно свим принципима међународног права и Повељи УН - казала је Брнабић на ТВ Прва.

Коментаришући Милановићево појашњење око изјаве о отетом КиМ, Брнабић каже да политичари у данашње вријеме не могу да поднесу притисак и да се предсгедник Србије Александар Вучић издваја као политичар по томе што, како је истакла, увијек остане доследан ономе што каже.

-То је разлика између јаких и озбиљних политичара и оних који не могу да издрже притисак -навела је она.

Ана Брнабић изјавила је и да је суђење Беливуковој криминалној групи показало да је та група спремала убиство Александра Вучића и да је у ту сврху Радоје Звицер опредијелио пет милиона евра.

-По први пут смо чули да је рекао пет милиона евра сада, а небо је граница: “Реците ми колико желите новца да се физички уклони председник Србије Александар Вучић и ја ћу дати тај новац”. Друго занимљиво што је рекао је да га не занима ко ће други доћи на власт. Ко год да дође, само њега да нема.  То показује колика је Вучић брана организованом криминалу, корупцији и превенцији да Србија постане мафијашка држава - рекла је српска премијерка.

Она је додала да је то био само један од планираних атентата на Вучића.

-Други нема везе са Звицером. Тај је наручен из иностранства, преко неких других канала и ми смо ту информацију добили од наших партнера из Европе, али и од неких других. То је само један од атентата које су наше службе спречавале -истакла је Брнабић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана