Брнабић: Легализација и легитимизација посљедњег европског гета

СРНА
Брнабић: Легализација и легитимизација посљедњег европског гета

БЕОГРАД- Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је данас, поводом одржавања избора на сјеверу Косова и Метохије у којима Срби не учествују, да је ово дан када је посљедњи европски гето легализован и легитимизован.


"Исти они који су пре 10 година договорили и гарантовали Бриселски споразум, за који никада нису ни планирали да га примене. Осећајте се поносним! Славите данас ваша достигнућа. У славу онога што сте створили", написала је Брнабићева на "Твитеру", обраћајући се ЕУ, америчкој Амбасади и ОЕБС-у у Приштини.

Брнабићева је објавила фотографије контејнера - привремених бирачких мјеста која обезбјеђују припадници полиције и возило Кфора, наводећи да те фотографије осликавају "владавину права" и право значење "демократских избора" на Косову и Метохији, који су подржани од ЕУ и Квинте".

"Молим ОЕБС да обрати пажњу и да обавезно ово препоручи другима као најбољи пример - одржавање избора у привременим контејнерима под директним наџором оружаних снага. Избори - слободни и фер, са оружаним снагама и оклопним возилима! То је Европа у 21. веку!", написала је Брнабићева.

Она је навела да ово сада постаје "нова демократска норма, уведена и подржана од креатора `Републике Косово`".

"На крају ове шараде, овакви избори, у оваквим условима, сматрају се нормалним од лицемера који штите и бране такву `републику`", закључила је Брнабићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана