Брнабић: Кризни штаб сљедеће недеље, стратегија је вакцинација грађана

Срна
Foto: Тањуг

БЕОГРАД - Премијерка Србије Ана Брнабић најавила је сједницу Кризног штаба за борбу против вируса корона за сљедећу недјељу.

Она је додала да Кризни штаб “није укинут”, да то тијело ради и кад нема сједнице, и истакла да не вјерује у рестриктивне мјере јер је вакцинација једини излаз.

Према њеним ријечима, увођење рестриктивних мјера дало би резултате, који би се кроз неко вријеме опет изгубили, па би опет требало уводити рестриктивне мјере што би завршило у небројено таласа.

Ментално здравље нације не може да издржи тај круг унедоглед, додала је предсједница Владе је, послије обиласка изложбе радова студената Факултета примијењених уметности у Југословенској кинотеци.

Због тога је стратегија - вакцинација грађана Србије, односно примање прве и треће дозе вакцина, истакла је она.

Брнабићева је подсјетила да су у Србији на снази мјере ношења маске у затвореним просторима, као и на отвореном гдје су људи близу једни другима.

Премијерка Србије је оцијенила да би увођење рестриктивних мјера сада као у вријеме када вакцина није постојала било признање да вакцинација није важна.

Брнабићева је апеловала на солидарност и одговорност како би се повећао број вакцинисаних, и поновила да држава сама не може да побиједи пандемију него да јој у томе треба подршка грађана, односно да побиједе заједно.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана