Брнабић: Још нема услова да раздвајамо вакцинисане и оне који нису

Срна
Брнабић: Још нема услова да раздвајамо вакцинисане и оне који нису

БЕОГРАД - Премијерка Ана Брнабић пренијела је новинарима да је једна од тема Кризног штаба и раздвајање грађана који су вакцинисани од оних који нису по питању мјера и истакла да још не постоје услови за то пошто има доста грађана који нису пријављени, а желе да се вакцинишу, као и оних који не могу да се вакцинишу из здравствених разлога.

 “Нисмо данас разговарали о томе, али то јесте једна од тема на Кризном штабу. Покушавамо да балансирамо и не правимо разлику између вакцисаних и оних који нису, како не би дискриминисали грађане који нису вакцинисани”, рекла је Брнабић одговарајући на питање новинара и напоменула да још није обезбеђена вакцина за све који би желели да се вакцинишу.

Ипак, још увек Србија има више вакцинисаних него пријављених за вакцине, додала је премијерка.

“Зато не можемо да уводимо такве мере, ако не обезбедмо толико вакцина и све док не знамо да су сви који желе вакцинисани. Имате људе који из здравствених разлога не могу да се вакцинишу. Апелујем још једном на све људе који могу да приме вакцину да се пијаве за вакцинацију, јер тако штитимо и оне који не могу да се вакцинишу”, поручила је Брнабић.

Нагласила је да је и због тога вакцинација грађанска дужност и обавеза.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана