Брнабић: Избори на Косову и Метохији су сумрак демократије

Г.С.
Ана Брнабић
Foto: Танјуг | Ана Брнабић

ДАБЛИН - Предсједница Владе Србије Ана Брнабић данас је оцијенила да су локални избори који се у недјељу одржавају у четири општине на сјеверу Косова и Метохије “коначни сумрак демократије”.

- Избори су коначни сумрак демократије и привида било какве владавине права на територији КиМ од када је воде привремене институције у Приштини, уз свесрдну помоћ међународне заједнице. Чак сам и донекле срећна, јер је то коначно крај једне шараде коју смо гледали читав низ претходних година - рекла је Брнабић новинарима у Даблину, на питање како коментарише изборе који се одржавају у недјељу.

Брнабић, која борави у дводнедној посјети Републици Ирској, истакла је да на изборима учествује мање од два одсто становништва и да се то дешава неколико дана након што се обиљежава десет година од потписивања Бриселског споразума, као првог споразума о нормализацији односа, из којег Приштина, како је рекла, није испунила ниједну ријеч.

- Својим потписом је ЕУ гарантовала испуњење тачака Бриселског споразма, а од почетка прошле године Приштина директно крши и ускраћује основна права Србима на КиМ, на шта међународна заједница и ЕУ, као гарант, и сад ћуте и дају саопштење за медије - рекла је Брнабић.

Поновила је апел предсједника Вучића да Срби на КиМ остану мирни, да покажу лицемјерје Приштине у свом свјетлу и докле је дошла “квази- демократија” коју ЕУ и САД правдају.

- Срби су достојанствено гледали, чекали владавину права и демократију, реакцију међунардоне заједнице и ево шта су дочекали, нека Приштина и међународна заједница прославе недељу као празник који заједно баштине - закључила је Брнабић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана