Брнабић и Гашић: Апсолутна лаж да је Коста К. вјежбао пуцање у стрељани БИА

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Предсједница Владе Србије Ана Брнабић рекла је данас да је апсолутна лаж да је малољетни К.К, осумњичен за убиство десет људи у О.Ш. "Владислав Рибникар" вјежбао пуцање у просторијама Безбедносне информативне агенције и да представници опозиције на тај начин озбиљно нарушавају кредибилитет и БИА, али и државе.

"Невероватно ми је када кажете Миленку Јованову (шеф посланичке групе СНС) да је СНС случајно поменут, а кажете да је отац малољетног К.К. био близак члановима СНС-а па је због тога постојала могућност да се К.К. вежба у просторијама БИА", рекла је Брнабић за скупштинскомговорницом одговарајући на питања опозиције током расправе о приједлогу за гласање о неповјерењу министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу.

Оцијенила је да СНС није случајно поменута, а да је то осмишљено како би СНС била оптужена да је неко обезбиједио малољетном К.К да уђе у просторије БИА. 

"Јавно поставите питање које нема никакве везе са истином којим инкриминишете мене и припаднике БИА и самим тим озбиљности и кредибилитет наше државе", рекла је Брнабић.

Брнабић је одбацила и тврдње да је ухапшена припадница БИА Душица Јовановић, којој се на терет ставља да је заједно са мужем Данијелом Јовановић који је радио у Управи криминалистичке полиције новац кавачког клана добијен од продаје дроге из Западне Европе доносила у Србију и Црну Гору,  била у њеној непосредној пратњи и да је са тог мјеста давала информације црногорским клановима.

Објаснила је да у њеној пратњи заиста постоји жена која се зове Душица, али да она нема никакве везе са ухапшеном.

Министар Гашић истакао је такође да је опозиција изнијела лаж наводећи да је отац осумњиченог за убиство у О.Ш. Владислав Рибникар водио у стријељану БИА. 
Рекао је да је то немогуће јер БИА има једну стријељану и да су сигурносне процедуре јасне те да до таквог пропуста није могло доћи.

"Све је јасно прописано. То стварно раде професионалци и срамота 
је да на овај начин читају о себи", истакао је Гашић у парламенту.

Он је рекао и да сматра да није нормално да мало дијете од 12 година, попут К.К. посјећује стријељане, али и да је Србија земља која у стријељаштву има значајне резултате и да постоји одређена категорија дјеце која свакодневно вјежба са ваздушним оружјем.

"Закон о оружју је дуги низ година на снази. Кроз тај закон произилазе и обавезе свих стријељана и контрола које се тамо врше", рекао је Гашић.

Истакао је и да је опозиција изнијела и неистину да је ухапшена припадница БИА била у непосредној пратњи премијерке Србије Ане Брнабић и да је са тог мјеста давала информације црногорским клановима.

"Ви добијете неку полуинформацију. Ради се о двије различите жене. Постоји у премијеркином окружењу жена која се зове Душица, али је то једна дивна жена која је на трудничком боловању. Душица Јовановић је ухапшена, али ради се о двије различите жене", рекао је Гашић.

Гашић је током излагања поновио резултате рада Министарства унутрашњих послова од 2012. до 2023. године и упоредио тај период са периодом када је тај ресор водила претходна власт констатујући да је ситуација са смањењем стопе криминала у Србији много боља, а успјех полиције много већи.

Додао је и да је укупна безбједност ученика у школама повећана и да је на тим пословима ангажован довољан број припадника полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана