Брнабић: Фокусирана сам на седницу УН, после тога ћу размишљати о Бриселу

Танјуг
Брнабић: Фокусирана сам на седницу УН, после тога ћу размишљати о Бриселу

ЊУЈОРК - Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас да у овом тренутку не размишља о Бриселу, гдје треба да путује послије Њујорка, јер је фокусирана на сједницу УН, гдје треба да чује шта ће рећи други, али и предсједница привремених приштинских институција и да на адекватан начин одговори.

"Оно што треба је да предствим јесте шта Србија жели, а то су мир и стабилност, поштовање Повеље УН, територијалног интегритета. Мир и стабилност, безбедност за Србе на КиМ, наставак дијалога и да не посустанем у смислу да наседнем на провокације јер је то што Приштина жели", рекла је Брнабић.

Према њеним ријечима, о Бриселу ће почети да размишља први минут након сједнице УН.

Упитана да ли одлазак предсједника Србије Александра Вучића у Брисел значи додатни притисак на Србију она је казала да вјерује да значи.

"Разговараћу још са председником Србије Александром Вучићем, причали смо после састанка са петорком, знам колико је важо. Верујем да ће се притисци наставити, Вучић има своје принципе бранио их је најбоље и тако ћемо наставити. Неће бити лако али верујем да ћемо одбранити и наш народ и нашу земљу", рекла је Брнабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана