Брнабић: Дупли стандарди у међународним односима

Срна
Брнабић: Дупли стандарди у међународним односима

БЕОГРАД- Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је данас да се на примјеру Косова и Метохије виде дупли стандарди у међународним односима према територијалним споровима и као примјер навела је Кипар.

"Немачко Министарство спољних послова је рекло да решење две Немачке није опција за Кипар, него је једино решење кроз УН и поштовање релевантних резолуција УН. Дакле, две државе није опција за Кипар, а када говоре о Србији то је ваљда једина опција и није опција поштовање резолуција УН", рекла је Брнабићева.

Она је додала да је таква реалност и да се мора радити све да се сачува Србија.

Према њеним ријечима, мора се радити на економском јачању Србије паралелно са заштитом националних интереса у политичкој сфери.

Брнабићева је за Телевизију "Пинк" оцијенила да је брутална и безпризорна кампања против породице Вучић, посебно против Данила Вучића због присуства прослави Дана Републике Српске, организована и дио притисака на предсједника Србије због политике коју Београд води, а многима се не свиђа.

Притисак се, како је навела, појачава пред важне разговоре о Косову и Метохији, посебно пред велику премијеру филма "Олуја" 17. Јануара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана