Брнабић: Циљ изјаве Грлића Радмана додатни притисак на Београд

СРНА
Брнабић: Циљ изјаве Грлића Радмана додатни притисак на Београд

БЕОГРАД- Предсједник Владе Србије Ана Брнабић рекла је да је посљедња изјаве министра спољних послова Хрватске Гордана Радмана Грлића о Србији и предсједнику Александру Вучићу у функцији додатног притиска због непризнавања самопроглашеног Косова и неувођења санкција Русији.

Брнабић је рекла да је изјава Грлића Радмана да је Вучић "трабант и да не може да сједи на двије столице", дипломатски невјероватно безобразна и недопустива.

"Грлић не прети својом снагом, увек стану, као што је историјски било, иза неког другог па прете, као што то кукавице обично раде. То је још један притисак на Србију. Пред нама су тешки дани", изјавила је Брнабићева за ТВ Прва.

Она је нагласила да ће Србија наставити да води своју политику и да су регионални мир, стабилност и просперитет у њеном интересу, а за изјаву Грлића Радмана је рекла да је то фрустрација дата у име оних што су у Каштелима, у Хрватској, палили лутку са ликом Вучића и узвикивали усташки поздрав "За дом спремни".

Брнабићева је оцијенила да политика Вучића и успјеси Србије сметају многима, али изгледа највише западним комшијама.

Што се тиче захтјева прозападне опозиције у Србији о спровођењу међународне истраге протеклих избора у Србији, Брнабићева је рекла да до такве истраге никада неће доћи и да тај сценарио није вјероватан уопште.

Она је појаснила да тим захтјевом прозападна опозиција фактички тражи укидање суверенитета Србије и суспендовање њених закона и институција, као и да странци могу да дођу и испитују грађане Србије по кућама.

Брнабићева је оцијенила да и Резолуција Европског парламента о изборима у Србији нема никакве везе са изборима, јер да има сачекали би коначни извјештај ОДИХР-а у којем се наводи да на 93 одсто бирачких мјеста није било неправилности.

"То је притисак на Србију због Косова и Метохије", додала је Брнабићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана