Брнабић: Бриселски споразум мора се спровести

ГС
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је како се нада да је лажна информација вијест у медијима о наводној намјери да се реализација заједнице српских општина угради у француско-њемачки план и поручила да се Бриселски споразум не може преносити на неке друге.

Брнабићева је истакла да је Бриселски споразум потписан још 2013. године, да је први споразум о нормализацији и да мора да се спроведе.

"Он је већ договорен, већ потписан и његову имплементацију гарантује ЕУ. Не можете да кажете - `Београд је испунио све договоре из Бриселског споразума, а то што Приштина није испунила, па шта да се ради`. То није фер", рекла је Брнабићева за Танјуг у Сингапуру.

Премијер Србије изразила је наду да је то лажна вијест или полуинформација, имајући у виду да је Бриселски споразум потписао високи представник ЕУ и указала да је ту у питању кредибилитет ЕУ.

Она је навела и да није упозната са наводима албанских медија, који су објавили да је договор о деескалацији на сјеверу Косова и Меотхије већ постигнут, те да ће у петак бити објелодањен.

Брнабићева је оцијенила да у овим околностима не види простор за дијалог и додатни договор, будући да је Приштина прекршила све досадашње.

Поједини медији на албанском објављују нон пејпере, али и наводна ексклузивна сазнања да је начелно постигнут договор о деескалацији ситуације на Косову и Метохији.

У наводним приједлозима међународне заједнице објављеним у појединим медијима, истиче се и захтјев да се о оснивању заједнице општина са српском већином, чије је формирање већ било предвиђено Бриселским споразумом, разговара у оквиру француско-њемачког плана за Косово и Метохију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана