Брнабић: Борба против ковида и наставак великих инвестиција

Срна
Брнабић: Борба против ковида и наставак великих инвестиција

БЕОГРАД - Премијер Србије Ана Брнабић рекла је да Србија мора да се избори са вирусом корона, али и да наставља са великим инвестиционим плановима и да је посвећена започетој економској надоградњи и европском путу јер су приоритети вођења земље јасни.

 “Прво, морамо да се изборимо са ковидом-19. Овај невидљиви непријатељ наставља да уништава свет у коме живимо. До темеља је уздрмао наше основе и ставио земљу и грађане на пробу”, истакла је она.

Брнабићева је подсјетила да је Србија у почетку успјела да ковид-19 обузда рестриктивним мјерама, али да се сада види да се ситуација са вирусом корона погоршава у цијелом региону.

“Нажалост, приближавамо се најгорим цифрама које смо имали у априлу и реалност је да ће ово бити дуга борба”, навела је Брнабићева у ауторском тексту за бриселски портал “Еурактив”.

Брнабићева је напоменула да је Србија посвећена економској надоградњи започетој прије шест година, а то је, прије свега, било смањење буџетског дефицита због којих су тада уведене неке непопуларне мјере.

Она је истакла да је Србија сада једна од седам земаља свијета које су издвојиле више од десет одсто БДП-а за подршку економији, као и да су свјетске институције, попут Међународног монетарног фонда и Свјетске банке подржале економију Србије.

Брнабићева је оцијенила да је фискална дисциплина учинила Србију отпорнијом на ковид-19 и омогућила да се предузму мјере за јачање економије, подршку радницима и компанијама.

“То нам је, такође, пружило снажну основу да наставимо са великим инвестиционим плановима упркос непредвиђеној кризи - настављамо са унапређењем путне и железничке инфраструктуре, клиничких центара и општих болница широм наше земље, градећи нову инфраструктуру за образовање, науку и истраживање”, навела је Брнабићева.

Премијер Србије је додала да се Влада Србије залаже за подизање животног стандарда широм Србије и обезбјеђивање будућности за грађане.

Брнабићева сматра да је листа приоритета за будућност дугачка и да су данашњи изазови без преседана, али да се власт нада да ће имати дијалог са другим странама у новом парламенту Србије, а не непријатељске свађе на улицама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана