Брнабић: БиХ да приступи "Отвореном Балкану"

Срна
Брнабић: БиХ да приступи "Отвореном Балкану"

БЕОГРАД - Премијер Србије Ана Брнабић позвала је данас у Београду министра спољних послова у Савјету министара Елмедина Конаковића да размотри приступање БиХ иницијативи "Отворени Балкан".

Брнабићева је на данашњем састанку са Конаковићем истакла да би чланство БиХ у регионалној иницијативи коју су формирале Србија, Сјеверна Македонија и Албанија допринијело јачању економске сарадње и напретку свих грађана региона, саопштено је из прес-службе Владе Србије.

Она је оцијенила да су добри економски односи Србије и БиХ, али да постоји простор за даље унапређење сарадње у областима инфраструктуре и енергетике које имају посебно велики потенцијал за партнерство.

Брнабићева је честитала Конаковићу на томе што је БиХ добила статус кандидата за чланство у ЕУ, указујући да је то добар сигнал за читав регион и да је Србија спремна да БиХ пружи неопходну помоћ на том путу.

Конаковић је рекао да Србија и БиХ треба да достигну пун потенцијал економске сарадње, истичући да је то кључ напретка и останка становништва у региону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана