Брнабић: Биће још јачих притисака да се уведу санкције Русији

Танјуг
Foto: Архива

БЕОГРАД- Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас да ће у наредном периоду бити још јачих притисака на Србију да уведе санкције Русији.

Брнабић је у емисији Хит твит на ТВ Пинк рекла да постоји велико интересовање Запада за то зашто Србија не уводи санкције Русији и истакла да ће у наредном периоду притисци на Србију да то учини бити јачи.

"Огромно је интересовање и наметање неколико тема од којих је једна зашто је Србија једина држава које не уводи санкције Русији", казала је Брнабић.

Истакла је да ће у наредном периоду Србији бити све теже, али да предсједник Србије Александар Вучић "игра" дипломатску игру на невероватан начин, те да на састанцима користи познавање историје и права, па је тешко да му се да аргумент против.

Брнабић је навела да изјава предсједника Русије Владимира Путина у вези са Косовом додатно отежава ситуацију Србији, те да је невјероватно колико Путин, како каже, имитира све оно што је Запад радио 90 година у случају Србије и Косова.

Брнабић истиче да Србија мора да се бори за међународно право јер оно чува њене интересе.

"Ми као земља покушавамо да се држимо међународног права као ''пијан плота'', у томе се разликујемо од других", казала је Брнабић.

Осврнула се на критике опозиције око економских мјера које уводи Влада, истичући да колико год се смијали и критиковали, држава је показала да зна да се бори у кризним временима.

"Колико год да се смеју, ми смо увек корак или два испред за наше грађане. Биће тешко, али мислим да смо показали да знамо да се боримо у кризним временима", казала је Брнабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана