Брнабић: Београд спреман за наставак дијалога послије избора

Srna
Брнабић: Београд спреман за наставак дијалога послије избора

БЕОГРАД - Београд никада није користио било какве изговоре да са Приштином не настави дијалог, већ је било супротно, изјавила је данас у Ивањици премијер Србије Ана Брнабић.

Брнабићева је рекла новинарима да је Београд спреман да настави дијалог послије предстојећих избора, 21. јуна, те подсјетила да је Србија испуњавала своје обавезе из Бриселског споразума, за разлику од Приштине.

Поводом изјаве предсједника самопроглашеног Косова Хашима Тачија, који је раније данас рекао да је "захвалан влади, јер је уклонила изговоре које је Србија користила да избјегне дијалог", она је нагласила да је важна истина и да је Београд увијек био спреман за дијалог.

Она је додала да је Приштина учествовала у разговорима и да, када је нешто било договорено под окриљем ЕУ, то није имплементирала, преносе београдски медији.

"Прешли смо и преко тога, иако инсистирамо и инсистираћемо да се имплементира Бриселски споразум, али наставили смо да разговарамо, иако не можемо да кажемо да разговарамо са партнером који има нарочит кредибилитет", рекла је Брнабић.

Она је подсјетила да је Београд од 21. новембра 2018. године позивао Приштину да укине таксе на робу из централне Србије, те да је одлично што је до тога сада дошло.

"Спремни смо за дијалог, сачекајте да сада ми завршимо наше приоритете, а то су грађани Србије, Устав и избори који долазе за мање од 14 дана и настављамо дијалог. Никакав проблем", рекла је Брнабићева.

Она је захвалила САД и Ричарду Гренелу на свему што су учинили да дође до услова да дијалог буде настављен, као и ЕУ што је поставила специјалног представника за дијалог Мирослава Лајчака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана