Брнабић: Београд против увођења санкција Русији

Срна
Foto: Aрхива

БЕОГРАД- Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је да је став Србије о украјинској кризи остао исти и да Београд поштује територијални интегритет Украјине, али и да се противи увођењу санкција Руској Федерацији.

Брнабићева је демантовала тврдње да је већ све договорено да се уведу санкције Русији, наводећи да ништа није договорено и да Србија наставља да води принципијелну спољну политику.

Она је истакла да је то најтежи начин вођења спољне политике, додајући да су притисци на Србију огромни и свакодневни, али и да је међународно право нешто што је потпуно јасно.

"То што га све силе света употребљавају на начин како њима одговара у одређеном тренутку, то је друга ствар. Територијално малу земљу каква је Србија једино брани међународно право. Ја бих волела да онако као што неки поштују територијални интегритет Украјине и позивају се на међународно право на исти начин поштују и територијални интегритет Србије", рекла је Брнабићева за РТС.

Она вјерује да ће стабилност у региону бити сачувана иако су многи забринути и страхују од избијања кризе већих размјера.

Говорећи о ситуацији на Косову и Метохији и застоју у дијалогу, Брнабићева је рекла да је Београд за столом од којег никада није ни одлазио, али да је проблем у томе што Приштина суштински не жели дијалог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана