Брнабић: Београд ће бранити своју позицију, без обзира на притиске

Срна
Foto: Танјуг

КОПАОНИК- Србија ће бранити своју позицију у актуелној кризи без обзира на ужасне притиске, јер се ослања на међународно право, правду принципе, рекла је премијер Ана Брнабић.

"Одлуке су тешке, али морате да браните сопствене интересе и политичке и економске...", рекла је Брнабићева на затварању Копаоник бизнис-форума.

Брнабићева је навела да неки критикују неке потезе Србије, а не сагледавају цијелу ситуацију и ширу слику која се тиче поштовања међународног права у њеном случају.

"Мислим да је оно што штити мале земље као Србија управо аргументована позиција. Позиција коју смо заузели је позиција која брани све што смо постигли до сада", рекла је она.

Брнабићева је навела да ће пред новом владом Србије бити највећи изазов "енергетска једначина", односно избор између енергетске транзиције и енергетске одрживости, или да се нађе неки средњи пут.

"Питање је да ли ћемо да будемо зелени и више штитимо животну средину или да будемо енергетски самосталнији, што је сада и политичка одлука", рекла је Брнабићева.

Она је додала да сада много земаља размишља да ли да има већу енергетску самосталност и да има термоелектране или да зависи од увоза енергената, пренијели су београдски медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана