Брнабић: Акциденти се дешавају, реаговалио смо брзо приликом несреће у Пироту

Срна
Брнабић: Акциденти се дешавају, реаговалио смо брзо приликом несреће у Пироту

БЕОГРАД - Премијерка Ана Брнабић рекла је данас да се акциденти, као што је у Пироту изливања амонијака из цистерне, дешавају, да су надлежни брзо реаговали и да ће се ризици за овакаве случајеве смањити додатним улагањем у капиталну инфраструктуру.

Брнабић је тако, после конференције “Таленти на окупу” у Београду, одговорила на питање новинара да ли је несрећа у Пироту могла бити спречена.

- Да ли би било боље да имамо бољу железничку пругу? Да, али не можете за 10 година да урадите ствари на којима се није радило више од 30 или 50 година - рекла је премијерка и најавила да ће пројекат реконструкције железнице бити покренут током 2023.

Истакла је да је градоначелник Пирота Владан Васић показао изузетну спремност и да је заједно са надлежнима урадио све, како би се спречило загађење воде и ваздуха. Премијерка је казала да су и ресорна министарства актувно укључена и прате развој ситуције.

- Зиста ми је жеља да се такве ствари никада не дешавају, реаговали смо добро и реаговали смо на време - казала је Брнабићева.

Према њеним речима у току је детаљна и свеобухватна анализа акцидента у Пироту, како би се утврдило шта се тачно дешавало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана