Британска амбасада у Приштини: Предузети кораке за деескалацију ситуације

Танјуг
Британска амбасада у Приштини: Предузети кораке за деескалацију ситуације

ПРИШТИНА - Амбасада Велике Британије у Приштини саопштила је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти није послао земљама Квинте свој план за смиривање ситуације на сјеверу КиМ, али да су амбасадори разговарали о томе током састанка у уторак.

Из амбасаде су за Радио Слободу Европу нагласили да је став Лондона да треба да се предузму први кораци за хитну деескалацију ситуације.

Коментаришући план који је представио Курти за смиривање ситуације, из амбасаде су оцијенили да је јасно да су нови локални избори, на којима би учествовали и Срби са КиМ, могуће рјешење.

-Међутим, став Велике Британије и даље је да треба предузети прве кораке за хитну деескалацију ситуације, посебно да се специјалне полицијске јединице уклоне из зграда општина Звечан, Лепосавић и Зубин Поток и да градоначелници ових општина наставе да раде свој посао са алтернативних локација - поручили су из британске амбасаде.

Курти је раније рекао да је међународним представницима предао свој приједлог од пет тачака за смањене напетости на сјеверу Косова и Метохије, који, између осталог, подразумијева  расписивање ванредних избора на сјеверу КиМ, повратак дијалогу и одржавање састанка на високом нивоу ове недјеље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана