Британска амбасада у Приштини: Кфор надлежан за питање наводног шверца оружја

Танјуг
Британска амбасада у Приштини: Кфор надлежан за питање наводног шверца оружја

ПРИШТИНА - Британска амбасада у Приштини није конкретно одговорила на питања новинара да ли је упозната са наводима о ''шверцу оружја'' из централне Србије на тзв. Косово, након што је британска посланица Алиша Кернс изнела тврдњу да је у тај шверц, наводно, умијешана и Српска православна црква.

Амбасада Велике Британије у Приштини је истакла да је за то питање надлежан Кфор.

Британска амбасада је кратко саопштила да је Кфор, мировна мисија НАТО-а, у оквиру које је дјеловао британски батаљон, тај који је надлежан по овом питању, преноси Радио Слободна Европа.

Кфор је раније саопштио да не постоје докази о наводном шверцу оружја који се обављао преко административне линије између Косова и централне Србије у православне цркве, колима хитне помоћи.

-Наводно присуство илегалног оружја пријављено је штабу Кфора, али након даље истраге како би се пронашла потврда за то, нису се појавили докази о томе што је пријављено -, саопштено је из Кфора.

Британска посланица и предсједница Одбора за спољну политику британског парламента Алиша Кернс оптужила је Српску православну цркву да учествује у шверцу оружја из централне Србије на КиМ.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је изјава Кернс дио ''пропагандног рата који се спроводи против Србије'', а чији је циљ да се и Српска православна црква протјера са КиМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана