Брисел очекује наставак дијалога Београда и Приштине

Срна
Брисел очекује наставак дијалога Београда и Приштине

БРИСЕЛ - На Косову су одржани пријевремени парламентарни избори и у очекивању потврде коначних резултата, унапријед се радујемо формирању нове Скупштине и администрације, те избору новог предсједника, наводи се у заједничком саопштењу високог представника ЕУ за спољну политику и безбједност Жозепа Бореља и европског комесара за проширење Оливера Вархељија.

У саопштењу се истиче да је ЕУ послала Стручну изборну мисију /ЕЕМ/ која ће остати на Косову како би пратила постизборне процедуре те да изнесе и препоруке.

"ЕУ ће наставити да ради са властима уз подршку Косову на европском путу. Зато ће бити потребно постићи напредак у спровођењу реформи у складу са Споразумом о стабилизацији и придруживању те европском плану реформи али регионалној сарадњи", напомиње се у саопштењу.

У саопштењу се указује и на то да европски пут Косова иде кроз свеобухватну нормализацију односа са Србијом и да ЕУ очекује да ће се нове власти у Приштини на конструктиван начин укључити са намјером наставка дијалога посредством Брисела те да ће искористити прилику да постигну свеобухватан договор.

Ванредни парламентарни избори на Косову држани су јуче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана