Брат осуђеног М.В. пријети судији на Јутјубу

Танјуг
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

БЕОГРАД - Судији Основног суда у Бачкој Паланци Тијани Михајлов упућене су пријетње путем снимка на Јутјуб-а каналу, због првостепене пресуде којом је 2. септембра М.В. осудила на три мјесеца затвора, због кривичног дјела неовлашћено држање опојне дроге, уз мјеру безбједности одузимања те дроге.

Аутор снимка је Ðорђа Вишекруна, иначе брат оптуженог М.В, саопштило је Друштво судија Србије којем се судија Михајлов обратила.

Друштво судија је тим поводом апеловало на надлежно тужилаштво за високотехнолошки криминал да утврди да ли у изјавама садржаним у видео снимку има елемената кривичног дјела које се гони по службеној дужности и да у складу са тим предузме кривично гоњење.

Такође је позвало Високи савјет судства да испита да ли се ради о недозвољеном утицају на рад судија и судства и да с тим у вези предузме мјере прописане Пословником о раду ВШ за спрјечавање недозвољеног утицаја Друштво судија наводи да је на Јутјуб каналу "Славија Специјал“ објављен видео-снимак под називом "Ðорђе Вишекруна: Запретио СНС судији!!

Вучић ће скупо платити за ову пресуду!" Снимак траје 34 минута и 54 секунде и садржи пријетње и уврједе упућене судији Михајлов, као и замјенику Основног јавног тужиоца у Бачкој Паланци Милици Ђогић.

У снимку су, без знања и пристанка судије Тијане Михајлов, објављене њене фотографије и лични подаци, а аутор снимка Ðорђе Вишекруна наводи, између осталог, да ће се осветити судији, да ће јој "показати“ и да ће јој ући у кућу.

Позвао је своје пратиоце да то исто учине, при чему судију и замјеника јавног тужиоца назива "дјелом злочиначког удружења“. На снимку је такође је приказана и прочитана копија записника о главном претресу сачињена у кривичном поступку који је, пред Основним судом у Бачкој Паланци, вођен против М. В, иначе брата аутора снимка Ðорђа Вишекруне.

Друштво судија је посебно изразило забринутост и најоштрије осудило озбиљне пријетње и уврједе упућене судији Основног суда у Бачкој Паланци Тијани Михајлов и повриједу њене приватности, подсећајући да је суђа независан у поступању и доношењу одлука и да не може бити позван на одговорност за изражено мишљење или гласање приликом доношења судске одлуке, осим ако се ради о кривичном дјелу кршења закона од стране судије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана