Брат једног од несталих младића у Дунаву: Испливао и ранац од Милоша, пронађени је највјероватније Ненад

ГС
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Душан Марковић, брат једног од тројице несталих пријатеља, Милоша Марковића рекао је да је негдје у исто вријеме када је испливало тијело за које се сумња да је Ненад Тривковић, испливао и ранац његовог брата Милоша.

Он је апеловао на све људе добре воље који имају чамце да изађу на ријеку данас и погледају по обали како би се агонија породице несталих што прије завршила.

Душан Марковић јуче је пронађено једно тијело, јакна и документи припадају Ненаду, али обдукција мора да покаже о чему се ради и да званичне информације. Јуче у исто вријеме пронађен је и ранац мог брата Милоша Марковића, узводно од те тачке на лијевој обали Дунава – каже Душан, коме су наврле сузе на очи.

Према ријечима Душана, прслук који је Ненад Тривковић увијек носио на себи, јер је био непливач највјероватније није био закопчан, па је тако и спао са њега.

Ненад Тривковиц Прслук је пронађен прво јутро, ја лично сам га извукао из Дунава.

– Он је сигурно био на Ненаду, али чињеница је да је он био у јакни и да је могуће да није закопчао прслук преко јакне. Професионалци који се дуго баве овим послом кажу да ако се прслук не закопча приликом опадања у воду, особа и тијела иду у воду, а прслук остаје на површини. Тако је и са Ненада спао највјероватније – каже Душан за Блиц.

Он је истакао да је сада кључни моменат да се потрага убрза, због временских прилика и водостаја Дунава, па је апеловао на све људе добре воље да се прикључе потрази како би је што прије привели крају.

„Надамо се да ћемо наћи и друга два тијела”

– Од тренутка несреће Дунав се прво спустио за један метар, а сада се вратио. У задња два дана пронађена су три тијела. Ми се надамо да ћемо данас наћи преостала два тијела. Апеловао бих на људе који посједују чамце да изађу на ријеку и погледају на обалу да ли има нешто. Уколико вам треба било која информација јавите ми на телефон 063 7-201-202. Истог тренутка ћу обавијестити службе са којима смо у контакту. Званичне службе истог тренутка долазе – каже Душан за Прву.

Да подсјетимо, пријатељи и породица од 18. марта непрестано трагају за тројицом несталих мушкараца Миланом Николићем, Милошем Марковићем и Ненадом Тривковићем. Како се сумња, тијело Ненада Тривковића јуче је испливало код Рафинерије у Панчеву, а и даље се чека налаз обдукције како би се добиле и званичне информације.

„Тај чамац је јако нестабилан”

Ренато Грбић, алас са Дунава познат као херој који деценијама спасава дављенике испод Панчевачког моста, испричао је за Блиц да је чамац којем су другови кренули на ријеку врло нестабилан.

– Овдје је било преко 25 полицајаца који су изашли на терен. Јутрос је дошао и брат једног од несталих момака са супругом. Онда смо брат и ја кренули са њима у потрагу лијевом обалом док су исто рјечна полиција и жандармерија били у потрази. Из Панчева је дошло 3-4 чамаца са другарима момака. Све је и даље незванично, ту је и екипа Сектора за ванредне ситуације. Надамо се најбољем. Јуче је кошава јако дувала, ријетко ко може тај чамац да пређе како је узак и плитак, а како их је било четворо то је додатна отежавајућа околност – рекао је Грбић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана