Браћи Хофман одређен притвор до 30 дана: Пред тужиоцем негирали кривична дјела

Танјуг
Браћи Хофман одређен притвор до 30 дана: Пред тужиоцем негирали кривична дјела

БЕОГРАД - Љубану и Миљану Видовић, познатијима као браћа Хофман, осумњиченима за кривична дјела насилничко понашање и злостављање и мучење, данас је одређен притвор до 30 дана.

Судија за претходни поступак Првог основног суда донио је данас рјешење којим је окривљенима Љ. В. и М. В. одредио притвор до 30 дана због постојања околности које указују да ће они ометати поступак утицањем на свједоке и постојања околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дјело, саопштио је Први основни суд.

Против овог рјешења дозвољена је жалба кривичном ванрасправном већу у року од три дана од дана пријема рјешења.

Они су раније данас саслушани пред тужиоцем Првог основног јавног тужилаштва у Београду, у присуству изабраних браниоца када су негирали извршење кривичних дјела која им се стављају на терет. 

Након датих одбрана, тужилаштво је предложило суду да им одреди притвор због сумње да ће боравком на слободи утицати на свједоке који тек треба да буде испитан у поступку, и због сумње да би боравком на слободи могли да понове или изврше нова кривична дјела, имајући у виду њихову ранију осуђиваност. 

Они су ухапшени у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, због постојања основа сумње да су извршили кривична дјела насилничко понашање и злостављање и мучење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана