Браћа Хофман плакала у затвору, говорили "нећемо више, молимо вас"

Г.С.
Браћа Хофман плакала у затвору, говорили "нећемо више, молимо вас"

БЕОГРАД - Љубану (28) и Миљану (31) Видовићу одређено је задржавање од 48 сати због постојања основа сумње да су извршили кривична дјела насилничко понашање и злостављање и мучење.

Како се сазнаје из извора који је упознат са случајем, браћа Хофман су у притвору плакали.

– Цвилили су као дјевојчице, молили су за милост – каже извор Телеграфа.

Сви ухапшени су, иначе, раздвојени у засебне ћелије, а они су све вријеме молили за милост.

– Нећемо више никад, молимо вас – јаукали су ухапшени.

Подсјетимо, браћа Хофман доспјела су у жижу јавности након што су се на друштвеним мрежама појавили узнемирујући снимци на којем је један од њих малтретирао конобара у једном угоститељском објекту у Иригу.

Они су прије тога, више пута малтретирали људе како у Србији, тако и у Републици Српској.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције – СБПОК, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду ухапсили су мушкарце осумњичене да се доводе у везу са објављеним снимцима на друштвеним мрежама узнемирујуће садржине, у којима се виде насиље и пријетње.

Одређено им је задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити спроведени у надлежно тужилаштво.

Остала ухапшени су као и адвокат Г. К, након обављеног информативног разговора, пуштени кући.

Како је саопштио МУП, ухапшени су због постојања основа сумње да су извршили кривична дјела насилничко понашање и злостављање и мучење.

Осумњичени се доводе у везу са објављеним снимцима на друштвеним мрежама узнемирујуће садржине, у којима се виде насиље и пријетње.

У једном од посљедњих таквих снимака, види се како Миљан Видојевић шамара конобара и удара га у стомак у друштву још два мушкарца. Наводно, снимак је настао у једном ресторану на Фрушкој Гори.

Миљан малтретира конобара, јер се наводно, непримјерено обраћао његовој кћерки.

Одређено им је задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити спроведени у надлежно тужилаштво.

Остали осумњичени, као и адвокат Горан Карадаревић, након обављеног информативног разговора, пуштени су кући.

– Седели смо за истим столом и онда су ме грешком привели са њима. Они су доведени на информативни разговор у својству грађана, сада чекам да ме позову као њиховог браниоца уколико буду осумњичени – поручио је адвокат за Блиц.

Браћа Хофман су у жижи пажње јавности већ данима уназад, од како су на друштвеним мрежама испливали снимци на којима се види како малтретирају људе у Модричи, али и на Фрушкој Гори.

Данас се огласио и Мирко Шијан, син певачице Гоце Божиновски, који је браћи Хофман упутио јавну подршку.

Хофман осуђен у Републици Српској

Љубан Хофман Видовић је некадашњи шампион Европе у кик-боксу. Правосуђе Српске за њим и братом Миљаном Видовићем трагало је више од четири године у оквиру истраге о отмици Ненада Јаковљевића из Бијељине из маја 2018. године.

Љубан се предао у септембру 2022. године и признао да је заједно с братом отео Јаковљевића, како би му наплатили зеленашки дуг.

Окружни суд у Бањалуци осудио га је на годину дана затвора. Пресуда је у новембру постала правоснажна, али ју је Љубан замијенио за новчану казну у износу од 18.050 КМ, коју је платио.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана