Божовић: Желим да верујем да ме у Црну Гору нису пустили због техничког проблема

Танјуг
Божовић: Желим да верујем да ме у Црну Гору нису пустили због техничког проблема

БЕОГРАД - Бивши амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић изјавио је да је шокиран тиме што му у суботу није дозвољен улазак у Црну Гору и да жели да вjерује да је у питању технички проблем, како му је рекао и премијер Црне Горе Дритан Абазовић.

-Пре свега шокиран сам овим поступком граничне полиције јер сам на основу пресуде црногорског суда и на основу одлуке МУП којом је укинута та забрана, намеравао да посетим Црну Гору и видим моје родитеље - оца од 89 и мајку од 85 година, које нисам могао да видим скоро годину дана. Речено ми је да у систему није спроведено уклањање те забране и да сачекам - рекао је Божовић за Танјуг.

Казао је да је неколико сати сачекао и да му је затим речено да то не може да се ријеши у току дана, те да очекује да ће то бити извршено у најкраћем могућем року што му је, како каже, потврдио и премијер Абазовић.

-Јавио ми се и премијер Абазовић који је рекао да ће то у најкраћем могућем року бити завршено и спроведено и ја се надам да ћу у најскоријем року моћи да посетим своје родитеље и кућу где сам рођен. Захвалан сам на реакцији државе Србије на, рекао бих, веома непријатан догађај и тежак дан за моју породицу, моје родитеље и мене - рекао је Божовић.

Подсјетио је да је предсједник Србије Александар Вучић рекао да је разговарао са предсједником Црне Горе Јаковом Милатовићем, а да је министар спољних послова Ивица Дачић разговарао са Абазовићем. 

- Са обе те највеће адресе је добијено апсолутно уверавање да је то завршено по пресуди Управног суда Црне Горе од 7. маја 2023. године, поступио је МУП као другостепени орган и уважио моју жалбу и мог адвоката, укинуо ту спорну забрану и није постојала дакле ниједна препрека, осим та како они говоре техничка, да се то спроведе у систему. Желим да верујем да је то у питању и да ћу у најкраћем могућем року моћи да посетим своје родитеље - рекао је Божовић.

Коментаришући добре односе Подгорице и Београда, Божовић је рекао да поздравља приједлог Вучића за укидање свих забрана уласка у Србију за црногорске држављане и додаје да би то требало да буде реципрочно праћено и да се настави са нормализацијом односа.

-Иако ми је много тешко данас, не бих желео да се због мене нарушавају ти односи. Још једном кажем, желим да верујем да је техничка ствар у питању, тако сам добио уверавање од премијера Абазовића, и како је мом адвокату у контактима са државним органима Црне Горе речено, верујем да ће то већ наредне недеље бити позитивно решено и да ћу моћи да посетим родну кућу - закључио је Божовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана