Божовић: Кецмановић показао непоштовање према жртвама

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

БЕОГРАД - Пуномоћник чланова породице убијених у школи "Владислав Рибникар" 3.маја, адвокат Огњен Божовић оцијенио је данас да је Владимир Кецмановић данас на суђењу одбијањем да одговори на важна питања исказао непоштовање према жртвама, њиховом породицама, суду и цјелокупном српском народу.

Божовић је након суђења новинарима испред суда рекао да је Кецмановић одбио да одговори на питања због којих се они и налазе у судници, односно за одговорност родитеља, за занемаривање дјетета и његовог психичког стања и за давање велико калибарског ватреног оружја дјетету у руке. 

Сматра да су сви присутни у судници имали прилику да виде какав је однос према суду, према породицама убијених и према цјелокупном српском друштву. 

"Једини разлог његовог (Владимира Кецмановића) појављивања у судници је давање лажног саучешћа и изјава да су га спречавали 11 месеци да упути саучешће. Нико породицу Кецмановић није спречавао да сакривају и отуђују имовину после 3. маја, али их је неко спречавао да упуте писмо саучешћа", истакао је Божовић. 

Кецмановић је ускратио давање исказа у судници, те се Божовић пита због чега је онда долазио, оцјењујући да је можда због "перформанса" пред медијима. 

Он је међутим пред крај суђења преко адвоката изразио жељу да присуствује сутрашњем суђењу када би његова супруга требало да свједочи. 

Марина Ивеља Кецмановићев пуномоћник је навела да је њен утисак са данашњег суђења да нико није примијетио како његово (К.К) понашање одскаче од понашања остале дјеце, те да нико није могао да претпостави да би такво дијете починило масакр.

У Вишем суду у Београду настављено је суђење по тужби убијених и рањених у ОШ Рибникар 3. маја 2023. против родитеља дјечака К.К. који је тада починио масакр пуцајући у сколи из два пиштоља његовог оца. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана