Боровић: Алексић у судници покушао да држи школу глуме

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Један од пуномоћника оштећених глумица, адвокат Боривоје Боровић, рекао је да се власник школе глуме Мирослав Алексић данас није осврнуо конкретно ни на једну оптужбу, за силовање и полно узнемиравање седам глумица, већ је одбрану износио уопштено.

"Мирослав Алексић данас није знао да изнесе конкретну одбрану већ је алегорицно покушао да исмева жртве. Помињао је особе које уопште нису предмет чињеницног стања и покушао да театрално одржи неку школу глуме у судници, што је по мени врло неукусно", рекао је Боровић новинарима испред Палате правде након суђења Алексићу који је данас започео детаљно изношење одбране.

Одговарајући на питање о помињању Боровићевог сина као полазника његове школе глуме, адвокат каже да је суштински Алексић на тај начин покушао да добије његову наклоност. "Мислио је да ћу тако бити блажи као неко чија су деца била код њега у школи. Напротив, ми овде као адвокати морамо да докажемо да је стврано урадио кривична дјела која му се стављају на терет", рекао је Боровић.

Пуномоћник глумице Милене Радуловић, која је прва пријавила Алексића за силовање, адвокат Југослав Тинтор подсетио је новинаре да окривљени има право да се брани онако како сматра да је то за њега најбоље. "Не би хтео да оцењујем његову одбрану, најбоље би било да новинари који су одбрану слушали то пренесу у мери у којој је то њима јасно", рекао је Тинтор.

Он очекује да ће након што Алексић изнесе одбрану, да буду саслушане оштећене глумице, те да ће доћи и до суочавања њих и оптуженог. Напоменуо је да нису заступници оштећених били против јавности на суђењу, већ да је то био приједлог тужилаштва у оптужници. "Ми смо принципијално били сагласни и са снимањем суђења и са јавношћу јер са тим проблем немамо", рекао је Тинтор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана