Болница у Батајници: Затражена судска обдукција преминулог од вируса корона

Срна
Foto: ГС

БЕОГРАД - Директор ковид болнице у Батајници Татјана Аџић Вукичевић изјавила је да је, први пут од када ради ова здравствена установа, наложила судску обдукцију пацијента преминулог од ковида.

"Ријеч је о мушкарцу старом 46 година који је преминуо прошле седмице непосредно након пријема", рекла је Вукичевићева за РТС. Она је појаснила да је овај пацијент у недјељу добио прве симптоме који су били као и код свих других - повишена температура и болови у мишићима, те да је регистрован у ковид амбуланти у Земуну као лакши случај. Према њеним ријечима, до рапидног погоршања његовог здравственог стања дошло три дана послије тога.

"У сриједу на четвртак, када се јавио у пријемно-тријажни центар, био је нарушеног општег стања.

Одмах је примљен у нашу болницу, имао је нормалан снимак плућа и уредан ЕКГ запис и лабораторију, осим нешто повишеног нивоа хемоглобина и, оно што је за бригу, нисмо могли да нађемо ниједан палпабилан пулс", објаснила је Вукичевићева. Неколико минута након тога, каже оне, руке су му поцрнеле и пребачен је у јединицу интензивног лијечења, гдје је започета реанимација, али пацијент је преминуо, Вучићевићева је додала да је преминулом пацијенту урађен скенер који је показао дифузне тромбове и исхемијске промјене свуда - од главе, плућа, стомака, горњих и доњих екстремитета, након чега је наложила судску обдукцију.

У ковид болници у Батајници, која ради већ 15 мјесеци, тренутно је хоспитализовано 598 пацијената.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана